Brambory
-
Re: Brambory
kdybych měl lepkavý dlouhý jazyk, ještě u toho pojím něco hmyzu, neb čelovka ho přitahuje nevídaně
slimáci tu vylejzaj na noc, nejvíc aktivní od 22:00 do 4:00, přes den nejsou vidět, je teplo, sucho, slunce
slimáci tu vylejzaj na noc, nejvíc aktivní od 22:00 do 4:00, přes den nejsou vidět, je teplo, sucho, slunce
Kéž jsou všechny bytosti šťastny.
no to hej slimáky vyliezajú v noci a mandelinka naopak keď je slniečko... tak musíš začať chodiť aj cez deň.
-
já mám dobrej zrak, takže vidím aj noční mandelinky, ale ano, na ně budu chodit zase přes den
Aké máte osvedčené postreky na pýr a inú burinu?
-
tak ty brambory, co jsem dával před sněžením, 3 týdny zpět, už lezou ven, neskutečná rychlost
To UR1SK co si vzpomínám, tak jak se zbavit plevele: po sklizení políčka podmítka a nechat vzrůst plevel. Poté postříkat dávali jsme Roundup, nebo Klink. Nechat proběhnout dle návodu dobu po kterou plevel uschne a poté nahnojit a zaorat. Jinak když už jsou potom brambory venku tak proorávat a ručně plevel likvidovat. Už jsme proti plevelu nestříkali. Jen třeba mandelinku a nebo plíseň. No a po vyorání brambor znovu opakovat přípravu na příští rok.
Plevel nejde zlikvidovat, naroste znova. Roundup ti pomůže teď, v tento okamžik. Pak zase nová dávka a to asi na svém pozemku nechceš. Mimochodem ti zmetci to začali praktikovat znova vlese kolem stromků, místo vyžínání. Pak si pochutnáš na malinách......
Ota tento postup mi je jasný. Ale na jar som dostal možnosť na jednu parcelu zasadiť zemiaky pre kamaráta. Ale fígeľ je, že to 3 roky nebolo obrábané. Oral som to teraz na jar 3 dni pred sadenim. Keď som to oral tak pýr mal cca 20 cm. Zemiaky sú už v tom zasadené, nie je to až tak zlé. Teraz potrebujem nedať pýru šancu.
Někde nazpět jsem dával fotku postřiku proti plevelu, nyní recenze. Čekal jsem až vzejde plevel, což on umí rychle. Po dešti druhý den se pole zazelenalo, tak jsem jej postříkal dokud byla zem vlhká, teď je bez plevelu hladká jak dětská prdelka a brambory vesele rostou.
Na světě mám nejraději tu rozmanitost, každej den mě nasere někdo jinej.
Použi Sencor + Titus 25wg ten berie aj pýr (musí byť zelený )
Len to neprežeň tak ako môj sused mynulý rok! Tak postriekal zemiaky koncom mája aby manželka nemusela pleť burinu že koncom šiesteho mesiaca sadil ich druhý krát ale ani tie mu nezišli.
Som zvedavý čo mu toho roku narastie na tom mieste kde mal mynulý rok zemiaky.
Som zvedavý čo mu toho roku narastie na tom mieste kde mal mynulý rok zemiaky.
Přesně tak, dobrou chuť. Lidi jsou pitomci.
Nejako začínajú tie mandolinky nadomnov vyhrávať. Traja sme dnes
viac ako dve hodiny z nimi bojovali.
viac ako dve hodiny z nimi bojovali.
-
chodím na ně večer před půlnocí, aspoň 3x týdně, aj vajíčka už byla, kopulace taky, beru vše, kytky krásný, plevele minimum, vláha zatím dobrá z nebe, tak snad to bude dobré