CT 4x2, stále vo vývoji

Moderátoři: rezis, Toreto

Zpráva
Autor
jean

Re: CT 4x2, stále vo vývoji

#46 Nový příspěvek od jean »

Nebudem zakladat nove vlakno, predavam multiplu. Mam doma nejak preautovane, dve pojdu z domu

Foto dolozim neskor. Auto je 1,6 benzin rok 1999, najazdenych ozajstnych 207 tisic. Karoseria uplne bez hrdze, na podvozku sa uz nieco najde. Motor ide ako hodinky, toto leto dostal nove rozvody, vodnu pumpu a vsetok spotrebak (720 euro). Minuly rok pred STK dostala nove celorocne gumy, vyfuk, brzdy (700 euro aj s STK). Aktualne je auto v stave, ze staci sadnut a jazdit. Pouzival som ju aj na dialnici, netreba sa jej bat. Auto mam 14 rokov, som druhy majitel. Spotreba je podla podmienok 7,5-8,5 litra benzinu.

Nedostatky:

je to hnusne auto :smich:
Lak je vytahany od Slnka, lebo auto som nechal 10 rokov otcovi a on to ani raz nenavoskoval (vraj drahe)
Horne ulozenie tlmicov je na vymenu, ale nejak to pri jazde neotravuje, ja by som to nechal tak
Soferovo okno funguje podla teploty, ked je vonku nad 30 stupnov, tak nejde otvorit
Zadne stresne okno nedobre tesni, ked dlho prsi, tak sem tam natecie dnu. Predne stresne okno je v pohode
Interier je opotrebovany, fiaty v tej dobe pouzivali uplne hrozne plasty, tak to vnutri vyzera ako po vojne
Nefunguje vertikalne nastavenie soferovej sedacky, je to elektricke a urval sa plast na motorceku
Nejde klima, umrel kompresor
Nejaky hajzlik kedysi ukradol katalyzator, na funkci rostlinare nema vplyv.

Cena 700 euro, pevna. Stk v pripade zaujmu spravim novu

jean

#47 Nový příspěvek od jean »

Tento motor mali v akcii pod 70 euro, tak som ho kupil a funguje. Drapol na prve myknutie snury 8)

https://tvojbyt.sk/spalovacie-motory/22 ... farba-siva

Za taku cenu sa neda kupit ani na aliexpress. Nechapem, ako to mozu predavat a vyrabat s nejakym ziskom.

jean

#48 Nový příspěvek od jean »

Po dvoch rokoch som konečne natrel peletove kachle :smich:

Obrázek
Obrázek

A o rok možno konečne dorobím dvierka na zásobník peliet - ono to musí byť vzduchotesne uzatvorené, aby to nerobilo bordel. Nejak sa mi do toho nechce, ked tak dobre funguje stará handra.

jean

#49 Nový příspěvek od jean »

A tento týždeň už je aj vozík k TIG mašinke
Obrázek
Obrázek
Obrázek

jean

#50 Nový příspěvek od jean »

Žirafka konečne žirafkuje, motor od Vitexa. Tá váha ma celkom prekvapila. Pekné hovádko. Každopádne som moc rád, že som spravil žirafku na šírku palety, lebo neviem, ako by som ten motor dostal sám na paletu. Takto je to moc pohodlné.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

jean

#51 Nový příspěvek od jean »

Spravil som rameno k prezuvacke. Konecne nemusim nervacit s monterpakami. Teraz je obuvanie krasne pohodlne ako vyzuvanie. Navyse sa pri prezuvani nedotknem disku, takze sa neposkodi

Obrázek

jean

#52 Nový příspěvek od jean »

Miniponk, nech sa mi tie moje zazraky lepsie skladaju. Sufliky su prepravne obaly z vozikov, recyklacia.

Obrázek

jean

#53 Nový příspěvek od jean »

Dorobil som konečne priehradový nosník na rameno žirafky a doplnil som aj naviják (z lidla :smich: ). 250 kg to zdvihlo bez protestu. Nech mám na výber. Naviják som upravil, kurvy čínske tam majú tenučkú hriadeľku, čo ničí lanko, tak som ho rozrezal a dozváral som tam miesto toho trubku s priemerom 52 mm. Teraz sa to lanko krásne navíja závit vedľa závitu.

Obrázek

jean

#54 Nový příspěvek od jean »

Kreslím druhú generáciu Cerovinského minitraktora. Radšej si to namodelujem, nech potom nemám problémy tam napratať všetky veci

Obrázek

jean

#55 Nový příspěvek od jean »

Tak mám základ hotový, dnes som ladil prednú nápravu, aby pasovala na Ackermana. Nedalo sa mi to úplne, ale dal som tam nejaký kompromis. Malo by to mať priemer otáčania okolo 3800 mm. Dostal som sa na dlžku traktorčeka 1665 mm, kratšie to už nedám. Kapotu som dvihol (dosť tým utrpeli celkové proporcie), aby to bolo modulárne, možem tam meniť rôzne čínske motory - chcem skúsiť 7,5 HP s variátorom, ak to bude príliš slabé, tak tam teraz dostanem aj 420 ccm 15 HP motor. Ten mám odskúšaný, okolo domu bohate stačí, potiahne aj tonu. Ešte mi ostalo to najhoršie - navrhnúť prevodovku. K tomu variátoru bohate postačí 2+R. K 420 ccm to už bude málo, tam by to chcelo aspoň 3+R. Asi rovno postavím tú druhú možnosť, nech to nemusím prerábať. Čerpadlo hydrauliky bude len maličké 2 ccm, to by na malý valec k trojbodu malo stačiť. Inak rám a nápravy som navrhol také, aby to ani Romanko nedokázal zlomiť, ale jeho neradno podcenovať

Obrázek

murár

#56 Nový příspěvek od murár »

Pekné sa hráš! Tak držím palce pri stavbe! 8)
Len na tú farbu pozor aby tá ujo jeleň nezažaloval že si ho o niečo okradol. :D

jean

#57 Nový příspěvek od jean »

Jedlova zelena od Alkytonu. O jelenoch na plechovke nic nepisali :friends:
No, je lepsie sa par dni hrat na pc a potom to len poskladat, ako to 10x rezat a pripasovavat k sebe. Uz len tu napravu som prerabal aspon 5x. Ram takisto. Ak sledujes Dankovo vlakno, tak kolko sa jedoval s tou redukcnou prevodovkou.

murár

#58 Nový příspěvek od murár »

Máš pravdu že Dankove vlákno sledujem ale aj sám na svojom mám tu skúsenosť z prerábanim! :vysmech:

brano936

#59 Nový příspěvek od brano936 »

No a my čo neovládame takéto SW šmakocinky tak nám zostáva už len rezať, zvárať, upravovať, opravovať, znova rezať... :D

jean

#60 Nový příspěvek od jean »

Ma zmysel na take mini s vykonom 12 k pchat vyvodovy hriadel? Rozmerovo cca Olesko. Len ovela robustnejsie. Este spekulujem, ci nevytiahnut pohon do stredu medzinkolesa, ako to bolo na Oleskovi a pridat pomocny ram na celny nakladac alebo nieco podobne.

Odpovědět

Zpět na „Stavíme traktor domácí výroby“